قیمت طلا | قیمت طلا امروز | جدیدترین قیمت طلا
قیمت طلا پرواز کرد | جدید ترین قیمت طلا در بازار

قیمت هر اونس طلا امروز با ۸ دلار و ۶۴ سنت معادل ۰.۴۹ درصد افزایش به ۱۷۶۹ دلار و ۳ سنت رسید.
قیمت طلا در سال های اخیر نوسان های زیادی داشته است . تغییرات و نوسان های قیمت طلا به عوامل مختلفی بستگی دارد . به طور کلی 5 عامل مهم و بنیادی قیمت طلا را تغییر میدهند که یکی از آن ها تورم است. بدلیل افزایش تورم در سال های اخیر قیمت طلا نیز افزایش یافته است.عرضه و تقاضا نیز می تواند بر قیمت طلا اثر گذار باشد .
پائین آمدن ارزش دلار و تنشهای بین آمریکا و چین فشار ناشی از افزایش سود خزانهداری آمریکا را از روی طلا برداشته و باعث افزایش قیمت آن در روز چهارشنبه شدهاست. قیمت هر اونس طلا امروز با ۸ دلار و ۶۴ سنت معادل ۰.۴۹ درصد افزایش به ۱۷۶۹ دلار و ۳ سنت رسید. خبر روز اخبار بورس قیمت دلار امروز قیمت طلا صعودی شد / ۱۲ مرداد چرا بورس رشد نمیکند؟ انتظار برای کوپن تخم مرغ و روغن در شان مردم نیست / کالابرگ دولت… دلار ۰.۲ درصد از ارزش خود را در برابر رقبای خود از دست داده است. این در حالی است که ۰.۸ درصد طی روز گذشته افزایشیافته بود. بنابراین خرید طلا برای دارندگان سایر ارزهای دنیا ارزانتر میشود. تحلیلگران در حال حاضر متوجه شرایط تایوان هستند، چون تمایل برای طلا در زمان نگرانیهای ژئوپلیتیکی افزایش مییابد. دراینبین، نانسی پلوسی سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا قرار است طی دیدار از تایوان با رئیسجمهور این کشور و فعالان حقوقبشر گفتگو کند. درست است که از طلا بهعنوان یک سرمایهگذاری ایمن در برابر تورم یاد میشود، اما افزایش نرخ بهره خزانهداری آمریکا تمایل برای این فلز گرانبها را کاهش میدهد، چون هزینه نگهداری آن بالا میرود. قیمت نقره امروز با ۰.۷۶ درصد کاهش به ۱۹ دلار و ۹۹ سنت رسید و پلاتین با ۰.۴۹ درصد افزایش ۹۰۲ دلار و ۷۶ سنت معامله میشود.
تاثیر نوسانات دلار بر قیمت طلا
ارزش یک ارز در مقابل ارز دیگر از سیستم عرضه و تقاضا پیروی میکند. بهعبارتدیگر هرگاه تقاضای دلار در مقایسه با میزان عرضه آن فراتر رود ارزش برابری دلار در مقابل ارزهای دیگر با رشد مواجه خواهد شد. حال سؤال این است که چه زمانی تقاضای یک ارز مانند دلار افزایش خواهد یافت؟ از نگاه اقتصاد بینالملل، هرگاه تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا با افزایش روبرو شود این افزایش ازیکطرف به صادرات بیشتر کالا و خدمات تولیدی آن کشور به کشورهای دیگر منتج و از سوی دیگر در داخل کشور موجب افزایش سطح اشتغال و درآمد اشخاص میگردد. افزایش صادرات آمریکا و درنتیجه واردات کشورهای طرف معامله، باعث میشود که این کشورها جهت تسویهحساب بابت کالاها و یا خدمات وارداتی از آمریکا به تهیه و تحصیل دلار روی بیاورند. بهاینترتیب تقاضای خارجی دلار افزایش مییابد که این اتفاق موجب تقویت دلار نسبت به ارزهای دیگر میگردد.
اینکه افزایش دلار چه اثری بر قیمت طلا خواهد داشت به دو ویژگی مهم طلا بازمیگردد؛ ویژگی شبه پول بودن طلا و ویژگی حفظ ارزش پول. با افزایش ارزش دلار در مقابل سایر ارزها بسیاری از سرمایهگذاران ممکن است پیشبینی کنند که چرخهای اقتصاد آمریکا همچنان در گردش خواهد بود و ریسکهای مالی و اقتصادی در سطح پایینی قرار خواهد داشت. این گروه از دارندگان طلا احتمالاً به فروش طلای خود اقدام کرده تا در عوض سرمایه خود را به دلار تبدیل کنند. از سوی دیگر بانکهای مرکزی که در پرتفوی خود ترکیبی از دلار و طلا را نگهداری میکنند با افزایش ارزش دلار، اگر به دلیل برخی ملاحظات و محدودیتها مجاز به فروش طلا نباشند بهاحتمال قریببهیقین به حفظ دلارهای خود و عدم خرید طلای جدید اصرار خواهند داشت. اغلب در مقالات و تحلیلهای اقتصادی، رابطه بین ارزش دلار و قیمت طلا را معکوس و رابطه بین ارزش یورو و قیمت طلا را مستقیم میدانند. باوجوداینکه روابط مذکور بهصورت تاریخی مورد تأیید میباشند اما همهچیز ممکن است تغییر کند. مثلاً اگر روزی یوان چین بهقدری قدرتمند و فراگیر شود که سرمایهگذاران و حتی بانکهای مرکزی این ارز را بهعنوان ارزی مطمئن و مأمن سرمایهگذاران قلمداد کند، در این حالت برخی از روابط بین ارزها و طلا تغییر خواهد کرد. شاید در آن دوران روند تغییرات ارزش طلا و یوان همسو و یا معکوس شود.
جدیدترین قیمت طلا در بازار آزاد
قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۲ مرداد با 9,500 تومان کاهش، 1,357,000 معامله شد .
قیمت طلا مثقال 18 عیار در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۲ مرداد با 58,000 تومان کاهش، 5,859,000 معامله شد.
تاثیر تحریم های جدید بر قیمت طلا
نادر بذرافشان، دبیر هیاتمدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با تجارتنیوز گفت: به نظر نمیرسد این تحریمها تاثیری در روند بازار کشور در آینده داشته باشد. اعمال این تحریمهای جدید ارتباطی با بحث قیمتها در این بازار ندارد.
دبیر هیاتمدیره اتحادیه طلا و جواهر در ادامه افزود: نوسانات بازار ارز به حداقل رسید. در بازار طلا و سکه نیر برخلاف افزایش اونس جهانی، قیمتها در کشور روندی کاهشی داشت.
بذرافشان گفت: با توجه به ورود به ایام محرم و کاهش تقاضا در بازار و همچنین، کاهش قیمتها در هفتههای گذشته، به نظر میرسد روند کاهشی بین یک تا دو درصد ادامه داشته باشد. این روند کاهشی، مشروط به عدم نوسان مجدد در اونس جهانی و قیمت دلار و همچنین عدم انتشار اخبار سیاسی تاثیرگذار است.
تاثیر عرضه و تقاضا بر قیمت طلا
عرضه و تقاضا در پایان سال 2015 کل طلای موجود در جهان 186700 تن بوده است. اگر کل این موجودی طلا را کنار هم بگذاریم مکعبی به طول هر ضلع 21 متر تشکیل میشود. چین با سهم 14 درصدی از تولید طلا در سال 2015، بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان میباشد. قارۀ آسیا درمجموع 23 درصد، آمریکای جنوبی و مرکزی 17 درصد و آمریکای شمالی 16 درصد کل تولید سال 2016 را به خود اختصاص دادند. 19 درصد تولید به آفریقا و 14 درصد آن نیز به کشورهای متحد مشترکالمنافع مربوط میشود. بازیافت طلا نیز در حدود یکسوم کل عرضه را شامل میشود. اما در طرف تقاضا، صنعت جواهرسازی همواره مهمترین متقاضی طلا در طول تاریخ بوده است. طی دوره 5 ساله اخیر (2015- 2011) جواهرسازی بیش از 50 درصد کل تقاضای جهانی طلا را به خود اختصاص داده است. این نشان میدهد که طلا تنها یک صندوق سرمایهگذاری امن و پناهگاه سرمایهگذاران نبوده و در صنعت نیز مصارف مهمی دارد. دو کشور چین و هند بهعنوان بزرگترین بازارهای جواهرات در جهان درمجموع بیش از نیمی از مصرف طلا را از آن خودکردهاند. بخش عمدهای از این اشتها به طلا به مسائل فرهنگی این کشورها بازمیگردد. در این دو کشور رسم است که در مراسمها و جشنها مردم طلا میخرند و به دلیل فقدان ابزارهای مالی مناسب، مردم طلا را اصلیترین ابزار سرمایهگذاری تلقی میکنند. تمایل به خرید و حفظ جواهرات بهصورت موروثی در چین و هند به نسلهای بعدی نیز منتقلشده است. در برخی از نقاط هند طلا هنوز هم بهعنوان واحد پولی در مبادلات به کار میرود. داشتن طلا نشاندهنده میزان ثروت فرد است و برخی معتقدند طلا نقش دفع بلا را دارد. در چین طلاهای سفید و زرد نمادهایی از ناز و نعمتاند و به این فلز احترام خاصی میگذارند. موضوع اساسی در خصوص تقاضای جواهرسازی طلا بحث رشد اقتصادی و افزایش ثروت میباشد. با افزایش رشد اقتصادی کشورها، سطح درآمد افراد نیز بالا میرود که این میتواند به افزایش تعداد خریداران طلا و جواهر منتج گردد. شواهد موجود نهتنها نشانهای از فروکش کردن تقاضای جواهرسازی در دو کشور چین و هند را به دست نمیدهد بلکه با رشد اقتصادی فعلی این کشورها پیشبینی میشود در سال 2020 میلادی مجموعاً یک میلیارد مصرفکننده طلا در این دو کشور وجود داشته باشد که با سطح درآمدی احتمالی آنها در آن سال، تقاضای جواهرات و طلا باقوت حفظ خواهد شد. در طرف تقاضا نباید از دارندگان بزرگ طلا ازجمله بانکهای مرکزی، IMF و صندوقهای سرمایهگذاری طلا غافل بود. هرکدام از این گروهها میتوانند تأثیر بسیار مهمی بر بازار طلا گذاشته و این تأثیرها بعضاً تقاضای سرمایهگذاری و همچنین صنایع جواهرسازی را نیز متأثر میکنند. این گروه از فعالان بازار میتوانند چنان منبع تقاضای بزرگی شوند که حتی افزایش تولید شرکتهای معدنی طلا را با خود همراه کند. بهطورکلی سرمایهگذارانی که قصد ورود به بازار طلا رادارند باید بدانند قیمت این فلز متأثر از هزینههای تولیدی، عرضه پول، ثبات یا بههمریختگی سیاسی و اقتصادی در جهان، تقاضای جواهرات و صنعت بوده و وابسته به تصمیمگیریهای بانکهای مرکزی و صندوق بینالمللی پول میباشد. بهبیاندیگر طلا منبع محدودی است که تحت تأثیر اوضاع اقتصادی جهان است. خوب است بدانیم قیمت طلا در بازههای بلندمدت از ثبات نسبی برخوردار است و نوسانات مهم آن بیشتر در کوتاهمدت اتفاق میافتد.