قیمت دلار | افزایش قیمت دلار | کاهش قیمت دلار
افزایش وحشتناک قیمت دلار در بازار امروز | قیمت دلار در بازار امروز چند؟

قیمت دلار برخلاف وعده دولتمردان سال جدید را با روند افزایشی و در کانال جدید آغاز کرد. تحلیلگران بازار این روند را ناشی از افزایش انتظارات تورمی در اقتصاد کشور میدانند.
قیمت دلار و نرخ ارز از جمله عوامل مهم و تاثیر گذار بر اقتصاد کشور است. قیمت دلار این روزها نوسانات بسیاری دارد. قیمت دلار به عوامل مختلفی بستگی دارد عوامل بنیادی از جمله عواملی است که بر قمیت دلار تاثیر دارد. قیمت دلار بر زندگی روزمره مردم هم تاثیرهای بسیاری دارد. قیمت دلار به شرایط روانی جامعه هم بستگی دارد و شرایط روانی جامعه را هم میتوان از عوامل موثر بر قیمت دلار دانست.
قیمت دلار برخلاف وعده دولتمردان سال جدید را با روند افزایشی و در کانال جدید آغاز کرد. تحلیلگران بازار این روند را ناشی از افزایش انتظارات تورمی در اقتصاد کشور میدانند.
قیمت دلار سال ۱۴۰۲ را با روند صعودی آغاز کرد. این در حالی بود که علاوه بر وعدههای دولتمردان، بسیاری از فعالان بازار، امید داشتند این اسکناس آمریکایی سال جدید را در قیمت باثبات و در کانال ۴۰ هزار تومانی آغاز کند.
این پیشبینیها از آنجایی نشات گرفت که در نیمه اسفندماه ۱۴۰۱ اخبار مثبت سیاسی توانست روند بازار ارز را به نفع کاهشیهای بازار بچرخاند. سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به تهران و نتایج مساعد این دیدار، از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، سفر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، به چین و امارت برای گسترش روابط دوستانه توانست از حرارت بازار ارز بکاهد.
اما قیمت دلار در حالی نخستین هفته فروردین ۱۴۰۲ را به پایان رساند که برخی کارشناسان معتقد بودند خوشبینیهای سیاسی پایان سال گذشته اثرش را در بازار از دست داده است.
این جهش از روز شنبه آغاز شد؛ دلار وارد کانال 50 هزار تومان شد و به طور میانگین در کانال یادشده هر روز یک پله (هزار تومان) صعود کرد.
سناریوی تکراری گفتاردرمانی پاسخگوست؟
در حالی دلار استارت جهش دوباره را زد که محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در همایش بهار خدمت درباره «مهار تورم و افزایش تولید» در سال ۱۴۰۲، سخن گفت.
او در این همایش وعده ثبات در نرخ ارز را داد و تاکید کرد: برای مهار تورم و رساندن نرخ ارز به یک عدد با ثبات همه تلاش خود را میکنیم. برنامهای که برای مهار تورم ارائه دادیم این است که آن را به کانال ۲۰ تا ۳۰ درصد برسانیم.
اما بازار ثابت کرده است که نه گوش به فرمان بازارساز دارد نه با گفتاردرمانی کنترل میشود.
تنشزدایی؛ قیمت دلار را پایین میکشد؟
طی این هفته کارشناسان بر افزایش انتظارات تورمی و تاثیر اخبار گرانی سایر کالاها و خدمات بر قیمت ارز تاکید کردند.
کامبیز افسری، کارشناس بازارهای مالی، در این باره به تجارتنیوز گفت: سال ۱۴۰۲ را میتوان حاصل برخورد تورم عمومی، سیاستهای پولی و مالی دولت، مذاکرات برجامی و تنشزدایی منطقهای دانست.
وی افزود: در حالی وارد سال جدید میشویم که به نظر میرسد سیاست تنشزدایی منطقهای ایران با محوریت ماموریتها و سفرهای منطقهای، بتواند سیگنالهای مثبتی برای بازار ارز باشد.
افسری تاکید کرد: باید دید وزنه تورم انتظاری سنگینتر خواهد بود یا مذاکرات برجامی؟ این در حالی است که روند قیمت دلار در نخستین روز کاری سال جدید در مسیر صعودی باز شد اما بسیاری از فعالان بازار چشم به سیاستهای خارجی و روند مذاکرات در روزهای آینده دارند.
توقع نابهجا برای کاهش قیمت دلار
فردین آقابزرگی، کارشناس اقتصادی، نیز با اشاره به تورم ۵۰ درصدی کشور به تجارتنیوز گفت: کنترل و تعیین قیمت دلار با توجه به افزایش تورم، بازار ارز را ملتهبتر میکند.
وی با اشاره به رشد اقتصادی منفی کشور در سالهای گذشته عنوان کرد: نقدینگی بشدت افزایش پیدا کرده، اما انتظار داریم قیمت دلار پایین بیاید.
او تاکید کرد: روند صعودی نرخ ارزها در برابر ریال ادامه دارد و نرخ ارز واقعی را در خیابان و صرافیها نمیتوانیم ببینیم، بلکه در قیمت کالای وارداتی باید بررسی شود.
آقابزرگی اضافه کرد: اگر در سال جدید نیز روند تورم رو به رشد باشد و حجم نقدینگی و ثابت بودن رشد اقتصادی کشور کماکان ادامه داشته باشد، دور از ذهن نیست که قیمت دلار همچنان بر مدار افزایشی باشد.»
سیر کاهشی ارزش ریال ادامه دارد
همچنین حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی، با تاکید بر وزنه سنگین انتظارات تورمی بر اقتصاد کشور به تجارتنیوز توضیح داد: در حال حاضر اقتصاد رفتاری وزن بیشتری در اقتصاد، قیمتها و بازارهای مختلف کشور پیدا کرده است. بنابراین تا زمانی که مولفههای اقتصادی کشور شکوفایی چندانی نداشته باشد، سیر کاهشی ارزش پول ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اقتصاد کشور با موضوع برجام و مذاکرات سیاسی خارجی شرطی شده است. انتظارات روانی تخلیه نمیشود و همه به دنبال این هستند که داراییشان را به جای اینکه در بخش مولد سرمایهگذاری کنند به سمت سرمایهگذاری در بخش طلا و دلار ببرند.
او تشریح کرد: درآمدهای ارزی دولت یا تراز تجاری ملی تغییری نکرده است. تا زمانی که مولفههای اقتصادی در کشور تغییر نکند، قیمت دلار در روند کاهشی منطقی، قرار نخواهد گرفت.
اثر خوشبینی سیاسی از بین رفت
عبداله مشکانی، دیگر کارشناس اقتصادی، با اشاره به روند قیمت دلار در روزهای پایانی سال گذشته به تجارتنیوز گفت: در روزهای انتهایی سال گذشته خوشبینی سیاسی ایجاد شد. آن خوشبینی قیمت دلار را پایین آورد. وقتی اثر آن اتفاق از بین میرود، به صورت تکنیکالی قیمت دلار اصلاح میشود و به نقطه اول برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه فعلا در تعطیلات نوروز هستیم و هنوز روند ایجاد نشده، خاطر نشان کرد: قیمت دلار فعلا افزایش کوچکی در تعطیلات داشته است. باید تا پایان تعطیلات صبر کرد و از روی تحولات اقتصادی به جمعبندی جدید برسیم.
مشکانی یادآور شد: فعلا قیمت دلار نمیتواند از سقف قبلی عبور کند و در کانال فعلی مدتی بازی میکند. من استنباطی ندارم که قیمت دلار پایین بیاید و کانالهای پایینتر از نظر بنده دور از ذهن است.
دست خالی کشور در بحرانها
همچنین میثم رادپور، تحلیلگر اقتصادی، با اشاره به اثر تحریمها بر تورم و اقتصاد کشور به تجارتنیوز گفت: طی یک دهه گذشته اتفاقات جدیدی در نظام پولی بینالمللی رخ داده است. این موضوع باعث شده اثر تحریمها به شکل دیگری بر اقتصاد ایران بروز پیدا کند.
وی افزود: تحریمها علیه ایران در سایه اتفاقاتی که در نظام پولی بینالمللی رخ داد اهرم شده و آثار بسیار شدیدی به دنبال داشته است. هرچند این تغییرات بنیادی در دنیا رخ داده و فقط مربوط به کشور ما نیست.
رادپور با اشاره به جریمههای سنگین و بیسابقه نهاد نظارت بر داراییهای خارجی آمریکا گفت: در همین راستا برخی بانکها که با ایران هم رابطه داشتند، جریمههای سنگینی شدند و اثرگذاری تحریمها در کشور به شدت تغییر کرد.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر منابع گذشته در اختیار بانک مرکزی نیست یادآور شد: درآمد ناشی از فروش نفت به شدت کاهش پیدا کرده و تراز تجاری کشور رشد نکرده و منفی است.
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به اینکه دولت برای کنترل قیمت دلار چه اقدامی میتواند انجام دهد، گفت: دولت کاری نمیتواند انجام دهد. در هر مقطع یکسری اقدامات نظیر فروش طلا برای مدیریت بازار ارز توسط دولت انجام شد. اما بازار طلا قابل مقایسه با بازار ارز نیست.
کنترل زوری قیمت دلار
میثم رادپور کارشناس بازارهای مالی با تاکید براینکه سیاست فعلی نهاد پولی کشور در بازار ارز مانند گذشته است و اشتباهات را چندباره تکرار میکنند به تجارتنیوز گفت: سیاست دستوری دولت برای کنترل بازار ارز تنها منبع خلق ارزش یعنی تولید را فلج کرده است.
او ادامه داد: کاهش ارزش دستمزدها نسبت به قیمت کالاها و خدمات و تنزل سطح رفاه اجتماعی صرفا ناشی از چاپ پول نیست. چاپ پول مقدمتا از بین برنده ارزش نیست. اگر میبینیم ارزشی از ما کم شده، مشخصا جایی ارزشی از بین رفته است. ما عرصه این کشور را برای صاحبان کسبوکار بیثبات کردهایم، آنها هم بساط خود رامنقبض کردهاند و کمتر تولید میکنند و کمتر ارزش میآفرینند.
رادپور درباره آینده بازار ارز ضمن واضح بودن شرایط مانند تجربههای گذشته گفت:این دوره هم مثل دورههای قبل است، با این تفاوت که امروز مهمترین محرک قیمت دلار در بیسابقهترین وضعیت خود قرار دارد. تورم کشورمان چند سال است که رکوردهایی نزدیک به ۵۰درصد را بهثبت میرساند. با این نرخ تورم، فشارها برای افزایش قیمت ارز بیش از دورههای قبل خواهد بود.
این کارشناس بازارهای مالی تاکید کرد: در ۲ سالاخیر، قیمت ارز تقریبا از هر کالا و خدمتی، از هر داراییای کمتر افزایش یافته است و از این بابت باید گفت نهتنها فشار تورم جاری که بیسابقه است قیمتها را به سمت بالا تحریک میکند، عمده تورم انباشته دو سالاخیر هم در قیمت دلار منعکس نشدهاست.
از هفته گذشته در بازار آزاد شاهد ریزش قیمت دلار بودیم که این کاهش به امروز هم کشیده شد و در ابتدای هفته روز شنبه را با افت ۶۰۰ تومانی آغاز کرد.
از هفته گذشته در بازار آزاد شاهد ریزش قیمت دلار بودیم که این کاهش به امروز هم کشیده شد و روز شنبه را با افت ۶۰۰ تومانی آغاز کرد. این ریزش در حالی است که در ۲روز اخیر شاهد تنش سیاسی میان ایران و غرب بر سر مسائل هستهای بودهایم.
امروز شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ صرافی ملی نرخ خرید دلار را ۲۸/۹۰۰ تومان اعلام کرد. همچنین فروش این اسکناس را ۲۹/۱۹۱ تومان نرخ گذاری کرد.
برخی معتقدند صدور یک قطعنامه در بازار ارز باعث تنش در این بازار میشود به دلیل اینکه در دو روز اخیر شاهد تنش های سیاسی ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای بودهایم امکان صدور قطعنامه وجود دارد.
از طرفی صبح امروز صالح آبادی، رئیس بانک مرکزی از رونمایی طرح جدید این بانک برای مهار نوسانات ارزی خبر داد و اعلام کرد در روز های آینده جزئیات ابزار برای مدیریت بازار ارز مشخص میشود. حال باید دید بازار در میان این کش و قوسها به کدام سمت خواهد کشیده شد.
در آخرین معامله دلار در روز پنجشنبه قیمت دلار به ۳۴ هزار و ۸۵۰ تومان رسید و این پایینترین قیمت برای اسکناس آمریکایی در یک هفته گذشته بود. با روند کاهشی قیمت دلار به نظر میرسد راهکارهای بازارساز فعلا بر بازار ارز حاکم است. آیا قیمت دلار از این هم پایینتر میآید؟
قیمت دلار در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ مانند ۷ روز پیش، با بازگشت به کانال ۳۴ هزار تومانی بسته شد. قیمت ۳۴ هزار و ۸۵۰ تومانی برای این اسکناس آمریکایی آخرین قیمت دلار در معامله آخر هفته بود و برای دلار فردایی نیز پیشبینیهایی با قیمت ۳۴ هزار و ۹۰۰ تا ۳۵ هزار و ۱۵۰ تومان رقم خورد.
قیمت دلار رسمی ابتدای هفتهای که پشتسر گذاشتیم بالای همه بازارهای ایستاد و تا قیمت ۳۶ هزار و ۴۰۰ تومان هم رسید. تحلیلگران بازار مهمترین دلیل تغییر صعودی قیمت دلار را افزایش تقاضا در بازارهای آزاد و غیر رسمی عنوان کردند. فعالان بازار نیز تقاضاهای سنگین و عدم توازن عرضه و تقاضا را سکوی شتاب قیمت دلار در بازار معاملات تهران میدانستند.
از سوی دیگر مهاجرت سپردهگذاران صندوقهای ثابت و ریزش سنگین شاخص کل بورس عاملی شد تا برخی سرمایههای هراسان به سوی بازار دلار سرازیر شود و اگر تقویت شاخص هیجان ناشی از عدم اطمینان سیاسی و اجتماعی را نیز به موارد مذکور بیفزاییم پازل افزایش قیمت دلار به ویژه در نیمه ابتدایی هفته تکمیل میشود.
این تغییر دلار در ۴ پله ۳۳، ۳۴، ۳۵، ۳۶ و نزدیکی به محدوده ۳۷ هزار تومانی، موجب شد تا تحلیلگران به گمانهزنی درباره قیمت دلار بپردازند. گروه اول معتقد بودند بازار در روزهای آینده تنفس خواهد کرد. گروه دوم روی انتظارات تاکید داشتند و وضعیت بازار را انتظاری با افزایش حجم تقاضا نسبت به عرضه پیشبینی کردند. گروه سوم نیز تدابیر بازارساز برای مهار قیمت دلار و سرعت نوسانات بازار را برای روزهای آینده پیشبینی کردند.
با پشتسر گذاشتن هفته سوم آبان به نظر میرسد تحلیل گروه سوم درست از آب درآمد و بازارساز وارد میدان شد و با وعده و وعید و استفاده از قوه قهریه و تهدید قیمت دلار را کنترل کرد.
افزایش قیمت دلار با خرید چمدان همسو شد
کارشناسان و تحلیلگران بازار از ابتدای سال تا کنون چنین روزهایی را برای قیمت دلار پیشبینی کرده بودند اما معاملهگران کف بازار از الگوی ابداعی چمدان میگویند. الگویی که پایه علمی ندارد اما از روند افزایشی سفرها در روزهای اخیر حکایت دارد. آنها با توجه به این الگوی ابداعی معتقدند در بازار همسایه یعنی خیابان منوچهری، خرید ساک و چمدان سیر صعودی گرفته است. از نگاه آنها این رفتار یعنی میزان سفر زیاد است و بخشی از این سفرها میتواند تقاضای ارزی را به همراه داشته باشد.
حتی برخی از معاملهگران مدعی بودند فروشندههای چمدان به آنها گفتهاند، در این دو هفته مثل شب عید کار کردهایم. اکوایران همچنین از حضور و دخالت نیروی انتظامی برای متفرق کردن خریداران ارز در میدان فردوسی گفته که در شرایط مشابه نیز این نهاد به کمک بازارساز آمده است تا هیجانات آنی بازار را کنترل کند.
در کارزار صف متقاضیان دلار از یک سو و سیاستهای جدید بانک مرکزی از سوی دیگر، فعلا پیروز میدان قیمت دلار است که در حال تصاحب سطوح قیمتی جدید است و رسیدن به دلار ۳۲ هزار تومانی را به رویا تبدیل کرده است. این در حالی است که در ابتدای هفته بانک مرکزی در مطلبی از عرضه سنگین ارز در معاملات نیمایی خبر داد که تنها برای یکسوم آن تقاضا وجود داشت.
افزایش انتظارات تورمی و قیمت دلار
در همین راستا محمود جامساز، کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر تاثیر روند توافقات برجام بر قیمت دلار به تجارتنیوز گفت: اواخر مرداد ماه سالجاری روند قیمت دلار تحت تاثیر اخبار مساعد از سوی طرف آمریکایی درباره توافقات هستهای برجام و نزدیک شدن مذاکرات به نتیجه مطلوب، کاهشی شد. در مقابل با تغییر مطالبات ایران و تقاضاهای جدید قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفت.
او ضمن تاکید بر انتظارات تورمی جامعه بر قیمت دلار افزود: در شرایطی که قیمتها نوسان شدید دارد، تورم بالای ۵۰ درصدی داریم و بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی محدودی دارد توانایی نهادهای پولی برای تعیین قیمت دلار کاهش مییابد ضمن اینکه بانک مرکزی نیز با وجود اختیارات نامحدود به دلیل کمبود منابع ارزی توانایی کنترل بازار و قیمت دلار را نمیتواند داشته باشد.
جامساز با اشاره به اوضاع نامساعد سیاسی در سطح بینالمللی، اعتراضات اجتماعی داخلی و عدم اطمینان از حصول توافق برجام خاطر نشان کرد: در این شرایط انتظارات تورمی بیش از گذشته در جامعه شکل میگیرد و با وجود تنگنای ارزی ناشی از تحریمها و کاهش درآمدهای ارزی توانایی کنترل قیمت دلار بسیار محدود میشود این در حالی است که تصمیمات و اختیارات بدون توجه به منابع گرفته شده و نهاینا افزایش قیمت فعلی دلار را رقم زده است
قیمت دلار در هفتهای که گذشته وارد کانال ۳۴ هزار تومان شد و در آخرین معاملات بازار ارز آزاد هفته گذشته با قیمت ۳۴ هزار و ۸۳۰ تومان معامله شد. در حالی که دلار فردایی با قیمت ۳۵ هزار تومان پیشبینی شده است باید دید بار دیگر بازارساز برای مهار قیمت وارد بازار میشود؟
در حالی دومین هفته آبان ۱۴۰۱ را پشت سر میگذاریم که قیمت دلار به بالاترین نرخ خود طی سالهای گذشته رسیده است. سقفشکنی دلار که با وجود استدلالهای قوی تحلیلگران بازارهای مالی، پیشبینی شده بود در حالی به کانال ۳۵ هزار تومان رسیده که شواهد حاکی از فروش ارزهای خانگی به امید سود بیشتر است.
به نظر میرسد باور سناریوی قدیمی افزایش قیمت ارز به امید مهار بازار و جمعآوری دلارهای خانگی برخی را بر آن داشته تا از افزایش قیمت دلار بیشترین سود را نصیب خود کنند.
چرا دلار گران شد؟
افزایش ۲۰ درصدی ارزش دلار به نسبت سایر ارزها در سطح بینالمللی، تورم ۵۰ درصدی داخلی،اعتراضات اجتماعی در بیش از ۴۰ روز گذشته،اخبار پیدرپی مبنی بر تحریمهای جدید ایران از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا، تهدیدهای برخی کشورهای همسایه و از همه مهمتر اخبار نامساعد سیاسی مبنی بر توقف مذاکرات هستهای برجام در شرایطی دست به دست هم داد که سیاست ارزپاشی بانک مرکزی فنر فشرده دلار را در دستانش داشت.
قیمت دلار در هفتهای که گذشت وارد محدوده ۳۳ سپس ۳۴ هزار تومانی شد و برای دلار فردایی نیز دلار ۳۵ هزار تومانی پیشبینی شده است.
روز چهارشنبه در شرایطی که بازار ارز تحت تأثیر موارد ذکر شده در نیمه کانال ۳۴ هزار تومانی قرار گرفت، تقاضای دلار سهمیهای به خاطر اختلاف نرخ دلار آزاد و توافقی بالا رفت.
تحلیلگران این رویداد را به خاطر گپ به وجود آمده میان دو بازار توافقی و آزاد استدلال کردند، زیرا سودی که از اختلاف قیمت دو بازار به وجود آمده بود تقاضای سفته بازی را در بازار روز قبل تشدید کرد. اما صبح روز پنجشنبه ۱۲ آبان بازارساز در مقابل سرکشیهای بازار آزاد سعی کرد با افزایش نرخ توافقی دلار تقاضای سفته بازی در بازار ارز را مهار کند. به همین دلیل نرخ ارز سهمیهای در بازار معاملات آزاد به بیش از ۳۳ هزار تومان رسید.
پیشبینی تحلیلگران بازار چه بود؟
در ماههای گذشته روند صعودی دلار و تلاش بازارساز برای مهار قیمت دلار از سوی بسیاری از کارشناسان پیشبینی شده بود برخی از این اظهارنظرها را میخوانید:
حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازارهای مالی به عدم اطمینان روانی و تمایل برای خروج ارز و سرمایه از کشور اشاره کرده بود که بازار دلار را تحت فشار قرار داده است. او روند قیمت دلار را صعودی دانسته و به تلاش دولت برای ثبات قیمت دلار تاکید کرده بود. به اعتقاد جیهانی اگر دخالت نهادهای بازارساز بر قیمتها نباشد قیمت دلار روند صعودی خواهد داشت.
اس بازارهای مالی با این عنوان که دولت نمیخواهد در شرایط موجود کشور، قیمت دلار بشکند بنابراین ارز وارد بازار کرده با انتقاد از هدر دادن منابع و ادامه سیاستهای اشتباه دولتها گفته بود: «دولت در حال تثبیت وضعیت موجود است و فنر دلار در دستانش است در حالی که با توجه به تورم، ارزش ذاتی دلار ۳۲ و ۳۳ هزار تومان نیست و باید دید توانایی بانک مرکزی برای ادامه این سیاست غلط تا کجا ادامه دارد و چقدر است.»
جواد فلاحیان، کارشناس بازارهای مالی نیز با تاکید بر اینکه فنر دلار و طلا به صورت عمده در دستان دولت است و باید ببینیم دولت تا کجا قادر خواهد بود این بازار را کنترل کند. تاکید داشت: سیاست دولت فعلی مانند دولتهای قبل است یعنی کنترل بازار با ارزپاشی، خبردرمانی و کنترل قیمت از طریق صرافیهای دولتی. اما در مقطعی دولت دیگر توان ندارد و فنر رها میشود و قیمتها رشد میکند.
میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی ضمن تاکید بر نقش تورم بر بازار ارز به رکوردهای بالای ۴۰ و ۵۰ درصدی تورم داخلی اشاره کرده بود. او درباره پیشبینی قیمت دلار به تجارتنیوز گفته بود:«بازار ارز نجابت به خرج داده و تا حدودی عقبتر از تورم است. ما در اقلام مصرفی خانوار، صندوقهای سرمایهای و تمامی بخشهای بازار و اقتصاد، تورم افسارگسیختهای را شاهد هستیم اما مدتی است بازار ارز جابهجایی چندان جدی و عمدهای نداشته است.»
علیاصغر سمیعی رئیس کانون صرافان تهران با اشاره به نقش تورم بر قیمت دلار از تفاوت قیمت واقعی دلار با آنچه در بازار میبینیم گفته بود او نقش بازارساز در مهار قیمت دلار را حرکتی خارج از قواعد اقتصاد عنوان کرده بود.«قیمتسازی و تعیین قیمت غیرواقعی دلار از اقدامات دولت است.»
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه دولت را تنها بازیگر بازار ارز در کشور خوانده بود و با تاکید بر اینکه با خبردرمانی بازار ارز کنترل شدنی نیست گفته بود «قیمت دلار با توجه به تورم ۴۰ درصدی بالاتر از رقم کنونی است و دولت به هر ابزار ممکنی تا الان مانع تحقق قیمت دلار واقعی شده است.=