سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت
عیدی رئیسی به جاماندگان سهام عدالت | شرایط جدید ثبت نام سهام عدالت اعلام شد

مراحل ثبتنام والدین متولدین ۱۴۰۱ برای دریافت سهام نوزادان در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعلام شد.
سهام عدالت گونه ای از یارانه است که از دولت نهم به مردم واگذار شد. سهام عدالت با هدف گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران عرضه شد. سهام عدالت در مرحله اول به برخی افراد تحت پوشش کمیته امداد ، بهزیستی و رزمندگان بیکار فاقد شغل تقسیم شد.سهام عدالت در ابتدا ارزشی حدود 500 هزارتومان داشت که بعد ها به یک میلیون تومان افزایش یافت. سهام عدالت روند خصوصی سازی در کشور را سرعت بخشید.
مراحل ثبتنام والدین متولدین ۱۴۰۱ برای دریافت سهام نوزادان در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اعلام شد.
واگذاری سهام صندوقهای قابل معامله در بورس برای متولدین ۱۴۰۱ در حال انجام است و با توجه به اینکه سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد، انتظار میرود با پسانداز سود سالانه سهامهای اختصاص داده شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی، مشمولان با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما یکی از مهمترین سوالات در این زمینه، جزییات و نحوه ثبت نام مشمولان است.
بر این اساس، مراحل ثبتنام والدین محترم متولدین ۱۴۰۱ به ترتیب زیر است:
۱-ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir
۲-ورود از طریق شماره همراه والدین فرزند و دریافت کد یکبار مصرف
۳-مشاهده بخش داشبورد و ورود به قسمت طرح تشویق فرزندآوری
۴-مشاهده اطلاعات فرزندان متولد ۱۴۰۱
۵-انتخاب نام فرزند و درج تاریخ تولد
۶-ارسال اطلاعات و نمایش اطلاعات فرزند
۷-انتخاب بانک عامل و سه مورد از صندوقهای سهام
۸-مشاهده پیام ثبت موفق و انتظار برای تأیید
۹-بقیه مراحل توسط دستگاههای حاکمیتی و با توجه به کد سجامی انجام میشود.
والدین موظف به دریافت کد سجامی برای فرزند خود هستند
لازم به یادآوری است که ثبتنام به منظور دریافت کد سجامی باید توسط والدین انجام شود. زمانی که کد سجامی نوزاد توسط والدین اخذ شد، به صورت اتوماتیک به ادامه فرایند ثبت نام و دریافت اطلاعات لینک میشود.
همچنین علت عدم اجرای ماده ۱۱ برای متولدین ۱۴۰۰، آماده نشدن دستورالعمل اجرایی به دلیل پیچیده بودن فرآیند اجرا بوده است.
در حال حاضر اعتبار لازم برای متولدین ۱۴۰۱ تخصیص داده شده و به محض تخصیص اعتبار برای متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲، فرآیند ثبتنام آنها نیز اعلام خواهد شد.
لازم به یادآوری است که بودجه اختصاص داده شده در بند (ر) تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با پیگیریهای مکرر و مجدانه مرکز نوسازی در تاریخ ۲۷ اسفند ماه سال گذشته، به مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان به تعداد ۴۰۰ هزار والد تخصیص داده شده است.
متولدین نیز به شرح ماه تولد از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای ثبتنام توسط والدین فراخوان میشوند که در حال حاضر برای متولدین سه ماه نخست امکان ثبتنام وجود دارد و برای متولدین سه فصل دیگر بهزودی جدول زمانبندی برای ثبتنام اعلام خواهد شد.
همچنین شرح فرایند اجرای ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سامانه اینترنتی به آدرس http://ssostage.my.gov.ir/login به صورت کامل قابل مشاهده است.
در حقیقت سازمان ثبت احوال اطلاعات متولدین جدید را در پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک با آدرس فوق قرار داده، والدین متولدین جدید با مراجعه به آدرس اطلاعرسانی شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی درخواست افتتاح حساب در یکی از بانکهای ملی با پستبانک را علامت زده و صندوق سرمایهگذاری مورد نظر خود را انتخاب میکنند. در ادامه به محض تکمیل اطلاعات توسط والدین نوزادان، اطلاعات توسط بانک عامل دریافت و حساب افتتاح و شماره شبا صادر میشود.
این شماره از طریق سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال شده و وزارت اقتصادی با تخصیص دریافتی از محل ردیف ۹۲-۵۳۰۰۰۰ نسبت به شارژ حساب، اقدام کرده و مجدداً برای بانک ارسال میکند. اطلاعات در اختیار کارگزاری بانک ملی برای خرید واحدهای صندوق سرمایهگذاری قرار میگیرد و در نهایت کارگزاری اقدام به خرید واحدهای صندوق میکند و سهام خریداری شده را در اختیار شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار قرار میدهد.
بر اساس این گزارش، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مهر ماه سال ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و در آبان همان سال به تمام دستگاههای اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه پنجم توسعه به منظور اجرا ابلاغ شد.
مطابق این قانون برای دستگاهها وظایف عمومی و تخصصی تعیین شده است. وزارت امور اقتصادی و دارایی متولی اجرای ماده ۱۱ قانون فوقالذکر است. ماده ۱۱ دولت را مکلف کرده به متولدین از ابتدای سال ۱۴۰۰، معادل ۱۰ میلیون ریال سهام صندوقهای قابل معامله در بورس را اختصاص دهد.
این رقم برای سال ۱۴۰۱ برای هر فرزند متولد شده ۱۵ میلیون ریال تعیین شده است. برای سالهای بعد نیز به مدت ۷ سال در قانون بودجه باید ارقام تعیین و تامین اعتبار شود.
با توجه به اینکه برای اجرای ماده ۱۱ قانون فوقالذکر نیاز به تهیه دستورالعمل و تصویب آن در هیأت دولت بود، به محض ابلاغ قانون، وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه آییننامه را آغاز کرد.
با رفت و برگشتهای متعدد و جلسات پی در پی آییننامه تهیه و پس از چندین بار مطرحشدن در کمیسیون اقتصادی هیأت دولت در نهایت در ۲۷ شهریور ماه ۱۴۰۱ تصویب و در مهر ماه ابلاغ شد. به محض ابلاغ آییننامه با توجه به تعداد زیاد ذینفعان مشخص شده در آن، کارگروه هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ذینفع به منظور تسریع در اجرا تشکیل شد. هماهنگیهای لازم به منظور تهیه بستر اجرای الکترونیک ثبتنام والدین صورت پذیرفت.
شایان ذکر است این کار برای نخستین بار در کشور انجام میشود و به منظور اجرا نیاز به همکاری بین دستگاهها ازجمله سازمان ثبت احوال کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپردهگذاری مرکزی، سازمان فناوری اطلاعات ایران، بانک ملی ایران، پست بانک، کارگزاری بانک ملی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بود.
جلسات فشرده بین ذینفعان در وزارت امور اقتصادی و دارایی و کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیک برگزار شد و با پیگیریهای انجام شده و همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدا بستر به صورت آزمایشی طراحی و اجرا شد و پس از رفع نواقص آماده ثبت نام عموم از طریق بستر پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است.
در حال حاضر امکان ثبتنام متولدین ۱۴۰۱ فراهم است، برای متولدین ۱۴۰۰ با توجه به گذشت زمان باید برای تأمین اعتبار اقدامات لازم انجام شود تا برای این گروه نیز شرایط ثبت نام و اختصاص سهام فراهم شود که به محض انجام مقدمات و تامین اعتبار اعلام خواهد شد. مطابق فرآیند مشخصشده در آییننامه ماده ۱۱ وزارت امور اقتصادی و دارایی منابع لازم را تأمین میکند.
بانکهای ملی ایران و پست بانک به عنوان بانک عامل جهت واریز وجه ریالی به حساب نوزادان تعیین شدهاند، کارگزاری بانک ملی وظیفه خرید سهام صندوقهای قابل معامله در بورس را بر عهده دارد، سازمان بورس و اوراق بهادار لیست صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس را به صورت مرتب بهروزرسانی میکند و در نهایت شرکت سپردهگذاری مرکزی این اوراق سهام را برای متولدین جدید تا پایان ۲۲ سالگی بلوکه میکند.
سود این اوراق نیز به حساب واریز خواهد شد و انتظار میرود با پسانداز سود سالانه سهامهای اختصاص داده شده و رشد قیمت آنها در پایان ۲۴ سالگی، فرد با سرمایه اولیه مطلوبی در بازار بورس به فعالیت خود ادامه دهد.
زمان فروش سهام عدالت
پیمان حدادی، مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در مورد شرط فروش سهام عدالت توسط مشمولان گفت: زمان فروش این سهام توسط مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند به تصمیم نهایی شورای عالی بورس بستگی دارد.
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای سرمایهگذاری استانی اظهار کرد: در خردادماه شورای عالیبورس، سازمان بورس را مکلف کرد تمهیداتی برای برگزاری مجامع شرکتهای مذکور بیندیشد. سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی مقدمات برگزاری مجامع را انجام دادند و اکنون آمادگی برگزاری هستند.
حدادی ادامه داد: اما نهادی که باید در نهایت مجوز برگزاری یا بازگشایی نمادها را صادر کند شورایعالی بورس است که تاکنون این اقدام را انجام نداده است. امیدواریم این موضوع تا ماه آینده به جمع بندی برسد. مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند بتوانند اقدام به فروش سهام خود کنند هم به تصمیم شورایعالی بورس بستگی دارد.
سهام عدالت متوفیان هزینهبر است؟
اقدامات مربوط به تعیین تکلیف سهام متوفیان در حال انجام است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.
حمیدرضا دانش کاظمی عضو شورای عالی بورس به ایرنا گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بورس که در نخستین روزهای مهرماه برگزار شد، مصوبه تعیین تکلیف متوفیان سهام صادر شد. وراث باید درخواست خود را اعلام و برگه انحصار به وراثت را در اختیار داشته باشند.
دانش کاظمی به معضل موجود در زمینه سهام متوفیان تاکید کرد و ادامه داد: فرآیند سهام عدالت متوفیان از سالها قبل بلاتکلیف مانده و مشکل اصلی این است که حتی شاید وراث هم فوت کرده باشند.
عضو شورای عالی بورس ادامه داد: اینکه چگونه بتوان سهام عدالت و سود این سهام را به دست وارث اصلی برسانیم، خود دارای یک فرآیند حقوقی است که باید آنها را طی کنیم.
با توجه به نزدیک شدن برگزاری مجامع عمومی شرکتها، ابهاماتی در زمینه مشارکت مشمولان سهام عدالت که در ۲ سال گذشته روش مدیریت غیرمستقیم را انتخاب کرده بودند، ایجاد شده و تاکنون اطلاعات کافی نسبت به جزییات حضور این افراد در مجامع عمومی سالیانه اعلام نشده بود.
طبق قانون، مشمولان سهام عدالت مستقیم قادر به حضور در مجامع سالیانه هستند، اما مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت که مدیریت سهام خود را به شرکتهای سرمایهگذاری استانی واگذار کردهاند، از این حق مغفول ماندهاند.
در این زمینه «پیمان حدادی» امروز (چهارشنبه) با ارائه جزییاتی از حضور مشمولان غیرمستقیم سهام عدالت در مجامع، اعلام کرد: با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع، یکی از موضوعات بسیار مهم در موضوع سهام عدالت؛ حضور نماینده مشمولان سهام عدالت است که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
وی اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی بورس کارگروهی از نماینده شرکتهای سرمایهگذاری استانی در ۳۶ شرکت سرمایهپذیر سهام عدالت و نیز اعضای حقیقی شورای عالی بورس، نماینده وزارت امور اقتصاد و دارایی و کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی تشکیل خواهد شد که این کارگروه برای حضور در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر نماینده انتخاب خواهد کرد.
نماینده ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: در دوم اسفند سال گذشته اعضای هیأت مدیره کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی تغییر کردهاند و نفرات جدید اعضای کانون به سازمان بورس برای بررسی صلاحیت اعلام شدند که هنوز نتیجه اعلام نشده و افراد جدید در حال معرفی و بررسی صلاحیت هستند.
حدادی در مورد واریز سود 13 شرکت غیربورسی در پرتفوی سهام عدالت افزود: سود شرکتهای غیربورسی در حال بررسی است که چقدر از سود این شرکتها از طرف سازمان خصوصیسازی دریافت شده و اگر ارقام آن قابل توجه باشد، مانند سودهای شرکتهای بورسی سهام عدالت از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی تجمیع شده و پول آن به حساب سهامداران عدالت واریز میشود. البته هنوز شورای عالی بورس در این زمینه تصمیمگیری نشده است و پولهای جمعآوری شده از شرکتهای غیربورسی اعداد قابل توجهی نیست.
وی همچنین در مورد اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت گفت: برخی از مواد آئیننامه اصلاح، حذف و یا اضافه شده و یکسری از تبصرهها حذف شدهاند، البته همه مواد آئیننامه نیاز به اصلاح ندارد، برخی از موارد مثل انتخاب روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم قبلاً انجام شده و نیازی به تغییر ندارد بقیه موارد هم توسط کارگروه سه نفره سهام عدالت پیگیری میشود.
حدادی همچنین در مورد اینکه تا کنون چه تعداد از سهامداران عدالت شماره شبا برای دریافت سود اعلام نکردهاند، گفت: آمار این افراد در دست شرکت سپردهگذاری است، اما بارها اطلاعرسانی کردهایم که سهامداران عدالت چه افراد زیر سن قانونی از طریق سرپرست و یا افراد دیگر باید شماره شبای حساب بانکی خود را از طریق سامانه سجام و یا سامانه سهام عدالت اعلام کنند تا زمان توزیع سود به صورت متمرکز سود آنها نیز واریز شود.
شاخص کل بورس دیروز رشد بیش از یک درصدی داشت. امروز چند سیگنال برای سهامداران وجود دارد و کارشناسان عقیده دارند، بورس روند متعادلی خواهد داشت.
شاخص کل بورس تهران روز گذشته رشد 17 هزار و 982 هزار واحدی داشت و به محدوده یک میلیون و 704 هزار واحدی رسید. امروز نیز شاخص هموزن همسو با شاخص کل حرکت کرد و با رشد بیش از 3 هزار واحدی در تزار 396 هزار واحدی ایستاد.
امروز چند سیگنال برای بازار وجود دارد و کارشناسان عقیده دارند که تالار شیشهای، روند متعادل را تجربه میکند. بر همین اساس این انتظار وجود دارد که شاخص کل در این روز تا حدودی مثبت میشود.
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد پرداخت سود سهام عدالت، اظهار کرد: احتمالا سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکتهای سرمایهپذیر که قرار است امسال واریز شود، در دو نوبت واریز میشود.
پرداخت سود سهام عدالت میتواند اعتماد سهامداران را نسبت به بورس افزایش و گردش نقدینگی را در بازار بیشتر کند.
واریز سود سهام عدالت دو مرحلهای شد
با گشایش نماد معاملاتی سکه مرکزی، عرضه اولیه اوراق گواهی سکه بانک مرکزی به روش حراج تکقیمتی در بورس کالای ایران با موفقیت انجام شد. در معاملات دیروز، هر ۱۰۰ ورقه گواهی سکه بانک مرکزی (معادل یک سکه طلای تمام بهار آزادی طرح جدید) به قیمت ۱۵ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان به متقاضیان فروخته شد.(بازارسرمایه)
برخی کارشناسان عقیده دارند که این عرضه میتواند به گردش نقدینگی در بازار سهام کمک کند.
عرضه شمشهای فولادی از تالار صادراتی بورس کالا برای نخستین بار امروز، ۱۸ آبان انجام میشود. بدین ترتیب ۱۰ هزار تن شمش بلوم آهن و فولاد ارفع در دو نوبت عرضه میشود. صادرات محصولهای فولادی همچون میلگرد، ناودانی و نبشی از بستر بورس کالا از اوایل دهه ۹۰ تجربه شد.(کالاخبر)
این عرضه باعث شفافیت در بازار فولاد و گردش نقدینگی در بورس خواهد شد.
روز سهشنبه هفته آینده ۶۵ دستگاه وانت کارا دو کابین و ۵۰ دستگاه وانت کارا تک کابین در تالار خودرو بورس کالا عرضه خواهد شد. همچنین روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته پیشرو نیز عرضه فیدلیتی و دیگنیتی را در دستور کار قرار دارد
این عرضه میتواند به گردش نقدینگی در بازار سرمایه و شفافیت بازار خودرو کمک بسزایی کند.
شناسایی سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جاماندگان سهام عدالت در مرحله اول
گفتنی است که حسین قربانزاده رییس سازمان خصوصی سازی نیز چندی پیش گفته بود: طبق مصوبه دولت در فاز نخست به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند، سهام عدالت واگذار خواهد شد که تعداد آنها ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص زمان آغاز واگذاری سهام عدالت به جاماندگان نیز گفته بود که پرتفوی جاماندگان از قبل در سازمان خصوصیسازی پیشبینی شده بود، اما یکی از شرکتها در هیأت دولت حذف شد و باید جابهجایی پرتفوی صورت بگیرد تا بتوان امور را پیش برد. البته این طرح بعد از هیأت دولت باید به هیأت تطبیق مجلس برود و چنانچه ایرادی نداشته باشد، لازمالاجرا است.
هر ماه خبری جدید در خصوص پرداخت سود سهام عدالت اعلام میشود و براساس آخرین اخبار قرار است تا پایان اسفند ماه به دارندگان سهام عدالت و سهامداران تحت پوشش کمیته امداد سود سهام عدالت پرداخت شود.
عسگر توکلی، رئیس هیئت مدیریت شرکت تعاونی سهام عدالت کشور به بازار گفت که سود سهام عدالت اسفند ماه پرداخت خواهد شد. همچنین به افراد و سهامداران تحت پوشش کمیته امداد دو میلیون تومان و افراد عادی یک میلیون تومان سود پرداخت میشود
توکلی با اشاره این که تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت در دستور کار قرار دارد، درباره دلیل تاخیر سود سهام عدالت اظهار کرد: مقرر بود بخشی از سودها تا شهریورماه انجام شود که عملی نشد و در نهایت سودسهام عدالت غیربورسیها به زودی پرداخت میشود.
چگونه برای سهام عدالت جدید ثبتنام کنیم؟
قرار بود تیر ماه امسال روند واگذاری سهام عدالت به جاماندگان آغاز شود تا به امروز خبری از واگذاری نیست و احتمالا تا پایان سال این واگذاری انجام شود. جاماندگان نیازی به ثبتنام ندارند و تنها مشمولانی که توسط دولت مشخص شدهاند میتوانند آن را دریافت کنند.
همچنین معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور چندی پیش اعلام کرده بود مشمولان جدید نیازی به ثبتنام و ارائه مدارک ندارند. لیست این افراد در سازمان بهزیستی کل کشور وجود دارد. قرار است این سازمان لیست همه افرادی که جزو مشمولان جدید هستند را در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار دهد. به محض اینکه سازمان خصوصیسازی کارهای قانونی و اداری را انجام دهد مستقیما برای افراد جامانده سهام عدالت برقرار میشود.
این مقام مسئول تاکید کرده که مشمولان جدید به هیچ عنوان برای ثبتنام به جایی مراجعه نکنند و هیچ مدارک یا هزینهای برای ثبتنام جدید نپردازند. کل این روند از طریق ارتباط بهزیستی با سازمان خصوصیسازی انجام میشود.
بر اساس آمارها،۲۰ میلیون جامانده در این حوزه وجود دارند و تنها افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و مجموعه ایثارگران سها عدالت دریافت خواهند کرد و در خصوص این بقیه این افراد صحبتی نشده است.
پس از هفتهها کش و قوس، بالاخره تکلیف جاماندگان سهام عدالت مشخص شد و واگذاری سهام به جاماندگان به تصویب هیات دولت رسید