پرداخت وام کرونایی|پرداخت وام کرونایی مرحله اول
پرداخت وام کرونایی به کجا رسید؟/ وام کرونایی به مشاغل آسیب دیده رسید؟

معاون برنامه ریزی و اقتصادی اتاق اصناف ایران از پرداخت نشدن بخش زیادی از وام کرونایی به مشاغل آسیب دیده خبر داد.
پرداخت وام کرونایی به چه کسانی تعلق می گیرد؟دولت قول پرداخت وام کرونایی را به مردم داده است.ولی هنوز معلوم نیست کسی پرداخت وام کرونایی دریافت کرده یا نه.پرداخت وام کرونایی چقدر است؟
مجتبی سقایی گفت: تسهیلات حمایتی از مشاغلی که درگیر کرونا شده اند، به طور کامل پرداخت نشده است.
به گفته او، یکی از رستههایی که بعد از دوران شیوع کرونا در کشور آسیب دید، رسته تالار دارها بودند که شامل تالارهای پذیرایی و باغ تالارها میشود.
پیش تر معاون برنامه ریزی و اقتصادی اتاق اصناف ایران را هم گفته بود: از زمان اجرای این طرح و پرداخت وام کرونایی به اصناف، هنوز بخش زیادی از این وامها پرداخت نشده است.
مطابق با مصوبه کارگروه اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالان ۱۴ گروه از مشاغل اعم از صنفی و غیر صنفی (شامل ۸۵۰ زیر رسته) باتوجه به همه گیری بیماری کرونا درگیر این بیماری شدند که مجبور به تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی و صنفی شد.
بررسیها از اتاق اصناف نشان میدهد که تا دو ماه گذشته حدود یک هزار و ۳۰۰ کاربر از طریق بارگذاری در سایت وزارت کار به نشانی kara.mcls.gov.ir درخواست جهت صدور فرایند دریافت وام را ثبت نام کردند.
به کارکنان واحدهای ثبت نام شده، اعم از بیمه شده و بیمه نشده، ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان وام ۱۲ درصد، با باز پرداخت ۲۲ ماهه اقساط و ۲ ماه تنفس مجموعا ۲۴ ماه تعلق میگیرد.
فهرست گروههای شغلی مشمول این تسهیلات:
۱- مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها،طباخیها، قهوهخانهها و اغذیه فروشیها
۲- مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدمات بینراهی، موزهها و زائسراها
۳- حملونقل عمومی مسافر برون شهری اعم از هوایی، جادهای ریلی و دریایی
۴- حملونقل عمومی مسافر درون شهری
۵- دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری و زیارتی
۶- تولید و توزیع پوشاک
۷- تولید و توزیع کیف و کفش
۸- مراکز توزیع آجیل خشکبار، قنادی بستنی و آبمیوه
۹- مراکز باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
۱۰- مراکز باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
۱۱- آموزشگاههای رانندگی آرایشگاهها سالنهای زیبایی و گرمابهها
۱۲- موسسات خصوصی دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزههای درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند
۱۳- واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر مراکز تولید محصولات گل خانه ای سبزی و صیفی جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی
مهلت این ثبتنام پیشتر تا پایان شهریور بود که ۳ماه تمدید شد.
بر این اساس به تعداد کارکنان واحدهای ثبت نام شده، اعم از بیمه شده و بیمه نشده، ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان وام ۱۲ درصد، با باز پرداخت ۲۲ ماهه اقساط و ۲ ماه تنفس (مجموعا ۲۴ ماه) تعلق میگیرد.
تالارداران به جای سامانه کارا به اتحادیه مراجعه کنند
اتاق اصناف ایران در این اطلاعیه افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا به پیشنهاد اتاق اصناف ایران و به موجب خسارت سنگین تالارداران طی ۱۹ ماهه شیوع کرونا و تعطیلیهای مکرر این صنف، تسهیلات ویژهای به تالارها و باغتالارها اختصاص داد که بر اساس متراژ آنها تعیین و تایید خواهد شد.
تالارداران و دارندگان باغ- تالار با مراجعه به اتحادیه مربوط در شهرستان خود ثبتنام اولیه را انجام خواهد داد و پس از بازرسی اتحادیه، میزان تسهیلات از ۱۵۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان تعیین و فهرست آنها توسط اتحادیه و اتاق شهرستان در سایت ایرانیان اصناف ثبت خواهد شد.
بر اساس هماهنگی به عمل آمده توسط اتاق اصناف ایران، مهلت ارسال این فهرست تا پایان مهر ۱۴۰۰ تمدید شد، لذا آن دسته از اتحادیههایی که فهرست خود را ارسال کرده اما تالار جاماندهای دارند، لازم است نسبت به ارسال فهرست تکمیلی اقدام کنند و آن دسته از شهرهایی که هنوز این فهرست را ارسال نکردهاند ملزم هستند تا در مهلت داده شده، از طریق اتاق اصناف شهرستان فایل لیست تالارداران را مطابق نامه شماره ۷/۰۹/۶۱۷۷ مورخ ۱۴۰۰/۴/۲۸ اتاق اصناف ایران در سامانه ایرانیان اصناف بارگذاری کنند.
تسهیلات این دستورالعمل طی عقد مرابحه عام به صورت یک مرحلهای با نرخ ۱۲ درصد و اقساط ۲۲ ماهه پرداخت میشود. مدت دو ماه نیز برای بازپرداخت قسط اول این تسهیلات پس از اخذ آن، تنفس محاسبه و اعمال خواهد شد که مجموعا دوره اقساط و تنفس ۲۴ ماه خواهد بود.