داروی فلوکستین (Fluoxetine) برای درمان افسردگی، اختلال وسواسی جبری، بعضی از اختلالات خوردن و حملات ترس (حملات ناگهانی و غیرقابل پیش بینی ترس و نگرانی شدید) و بعضی از انواعسندرم پیش از قاعدگی و همچنین درمان الکلیسم (اعتیاد به الکل)، اختلال نقص توجه، اختلال شخصیت مرزی، اختلالات خواب، سردرد، بیماری های روانی، اختلال استرس پس از سانحه، سندرم تورت، چاقی، مشکلات جنسی و فوبیا (ترس) و …. تجویز می شود. این دارو باید تحت نظر پزشک استفاده شود.

عوارض

داروی فلوکستین درکنار فوایدی که برای درمان بیماری دارد عوارضی هم دارد. برخی عوارض فلوکستین بر روی بخشهای مختلف بدن عبارتند از :

اعصاب مرکزی

سردرد، عصبانیت، بی خوابی ، خواب آلودگی، اضطراب، لرزش، سرگیجه، خستگی، آشفتگی.

پوست

تعریق، بثورات پوستی، خارش، راش

دستگاه گوارش

تهوع، اسهال، خشکی دهان، بی‌اشتهایی، سوء هاضمه، یبوست، درد شکم، استفراغ، نفخ

ادراری ـ تناسلی

اختلال عملکرد جنسی

عضلانی اسکلتی

درد عضله و سایر عوارض مثل بیقراری، کاهش وزن، اختلالات جنسی، عدم تعادل، افزایش افکار و میل به خودکشی و . . .

عوارض فلوکستین

به طور کلی از عوارض فلوکستین میتوان به مواردی مانند کاهش اشتها، خستگی، عرق کردن و یا خمیازه کشیدن، ضعف، کاهش وزن، تغییر در میل و توانایی جنسی، گلو درد، تهوع، خواب آلودگی، سرگیجه، اضطراب، مشکل در بینایی، گرفتگی عضلات و خشکی دهان و …. اشاره کرد. اگر این عوارض را مشاهده کردید باید با پزشک خود در میان بگذارید.

این دارو را پزشک برای این برای شما تجویز کرده که در حالت طبیعی سودش از ضررش بیشتر است. اما اگر پزشک ببیند که این دارو به شما نمی سازد و عوارضش بیشتر از سودش هست باید آن را قطع کند.

عوارض جانبی نادر ولی جدی فلوکستین هم عبارتند از: مدفوع خونی و سیاه، استفراغی که شبیه دانه های قهوه هست، تپش قلب، غش، تشنج، راش های پوستی و تغییر در مقدار ادرار.

یکی دیگر از عوارض فلوکستین تاثیر روی سطح قندخون است. به همین خاطر سطح قندخون خود شما هنگام مصرف دارو به طور منظم کنترل می شود و باید نتیجه آنها با پزشکتان درمیان گذاشته شود.

و همچنین یکی دیگر از عوارض فلوکستین آن است که ممکن است سطح سروتونین خون را افزایش داده و باعث مشکلی نادری بنام سندرم سروتونین شود. خطر ابتلا به این سندرم نادر زمانیکه از سایر داروهای افزایش سروتونین بهمراه این دارو استفاده کنید بیشتر است. اگر مبتلا به هریک از عوارض جدی دارو همچون تپش قلب، توهم، عدم توانایی جهت یابی، تهوع، اسهال، یبوست شدید، کشیدگی عضلات، تب غیرقابل توضیح و بیقراری و پریشانی غیرمعمول شدید و …. شدید باید سریعا نزد پزشک رفته یا به بیمارستان مراجعه کنید.

هنگام مراجعه  به پزشک و همچنین داروساز باید نام تمام دارویی که مصرف می کنید را به او بگویید.

این خبر برای شما مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید: