قیمت سکه امروز رو به افزایش است .با توجه نوسان شدید قیمت دلار همه به سمت خرید سکه روی آوردند که قیمت سکه گران شد.قیمت سکه غیر قابل پیش بینی است ولی ممکن است قیمت سکه باز بالا برود.

 بازار سکه روز گذشته به فرمان افزایشی ها حرکت کرد. قیمت سکه دیروز توانست 140 هزار تومان بالا برود و با قیمت 12 میلیون و 270 هزار تومان  معامله شود.

دیروز در کنار قیمت سکه، بازار ارز تهران هم شاهد افزایش قیمت دلار بود و در بازار جهانی طلا قیمت اونس طلا از مرز 2 هزار دلار  عبور کرده بود.

شوک آمریکا به بازار طلا و سکه

روز گذشته دولت آمریکا واردات نفت از روسیه را تحریم کرد، معامله گران بازار طلا این اقدام را افزایش تنش بین روسیه و آمریکا تلقی کردند و قیمت اونس طلا به یکباره جهش چشمگیری را تجربه کرد.

این فلز گران بهای جهانی دیروز در مقطعی به محدوده 2 هزار و 100 دلار هم نزدیک شد  و همین عامل باعث خوش بینی معامله گران به افزایش بیشتر قیمت طلا شد و ضربه محکمی به بازار سکه وارد شد.

احتیاط معامله گران سکه

ارزش ذاتی سکه به بالای محدوده ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نفوذ کرده است و این موضوع می تواند در ابتدای روز جاری زمینه ساز قدرت نمایی صعودی های بازار شود. البته دیشب در بازار پشت خطی معامله گران سکه رفتار احتیاطی داشتند. جمعی از سکه بازان تصور می کنند که ممکن است دلار در روز جاری کمی از مرز ۲۶ هزار تومانی عقب نشینی کند و به همین دلیل تمایل زیادی به خرید فلز گران بهای داخلی نداشتند.

اما در معاملات پشت خطی  شب گذشته  معامله گران قیمت سکه را برای امروز  18  اسفند 1400 چگونه پیش بینی کرده اند؟

جهش چشمگیر قیمت سکه در معاملات پشت خطی

قیمت سکه در  معاملات پشت خطی شب گذشته  با 12  میلیون و 315  هزار تومان معامله شد.این قیمت نسبت به معاملات پشت خطی دوشنبه شب  225 هزار تومان بالا رفته بود. در معاملات پشت خطی دوشنبه شب قیمت سکه بر روی 12  میلیون و 90  هزار تومان قرار داشت.

تفاوت سکه‌های بانکی و غیر بانکی

 

گرچه طبق قانون ضرب سکه انحصارا در اختیار بانک مرکزی است با این وجود برخی از کارگاه‌های طلا سازی اقدام به طرح سکه‌هایی می‌کنند مشابه سکه طلای رسمی. مهم‌ترین تفاوت میان سکه بانکی و غیربانکی دقیق نبودن وزن و عیار آن است. باید توجه داشت که این اقدام جرم است و مجرمان به سه تا ۱۰ سال زندان محکوم می‌شوند.

تشخیص این‌که یک سکه بانکی است یا غیربانکی از عهده افراد معمولی بر نمی‌آید چرا که در اغلب موارد وزن و عیار و اندازه سکه غیربانکی تفاوتی با سکه بانکی ندارد. با این حال اگر کسی سکه غیربانکی داشته باشد در هنگام فروش آن را ارزان‌تر خواهد فروخت زیرا خریدار تنها پول طلا را می‌پردازد و ارزشی که شامل سکه‌های بانکی می‌شود را شامل نمی‌شود.

نحوه قیمت‌گذاری سکه و اثر حباب بازار بر آن

قیمت سکه به طور معمول با محاسبه نرخ اونس طلا در بازارهای جهانی و قیمت دلار تعیین می‌شود. با این همه سکه طلا نیز مانند کالاهای دیگر از عوامل متعددی در قیمت‌گذاری تبعیت می‌کند که برخی از آن‌ها به شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور باز می‌گردد.

با این همه بسیاری از اوقات نرخ سکه در بازار داخلی نسبت به قیمت جهانی متفاوت است. به عبارت ساده‌تر وقتی قیمت سکه با قیمت جهانی طلا متفاوت است یعنی در بازار حباب وجود دارد. چنانچه قیمت طلا در بازار داخلی کمتر از نرخ جهانی باشد اصطلاحا حباب منفی رخ داده و اگر بیشتر از قیمت جهانی باشد حباب مثبت شکل گرفته است.

تاریخ ضرب سکه در جمهوری اسلامی

پس از پیروزی انقلاب، دیگر سکه پهلوی ضرب نشد و به جای آن سکه تمام بهار آزادی به بازار عرضه شد. این سکه با عیار ۲۲ به بازار عرضه شد و عیار به خلوص طلا اشاره دارد. سکه تمام بهار آزادی که اکنون به عنوان سکه طرح قدیم از آن یاد می‌شود تنها تصویرش با سکه طرح جدید یا سکه امامی فرق دارد؛ بر روی سکه‌های طرح جدید تصویری از بنیانگذار جمهوری اسلامی وجود دارد اما در سکه بهار آزادی تصویر ایشان وجود ندارد و بر روی سکه تصویر بارگاه امام رضا (ع) وجود دارد و در طرف دیگر آن نام حضرت علی (ع) در یک شش ضلعی سه بار تکرار شده است.

سکه طرح قدیم ما بین سال‌های ۵۸ تا ۷۰ ضرب شد و پس از آن سکه امامی یا همان طرح جدید جایگزین شد.

این مهم برای نیم سکه و ربع سکه هم اتفاق افتاد اما نیم و ربع سکه طرح قدیم به میزان کمی در بازار خرید و فروش می‌شود اما سکه تمام بهار طرح قدیم هنوز مشتریان خود را دارد.

به این ترتیب سکه تمام بهار آزادی اعم از طرح جدید و طرح قدیم ۸.۱۳ گرم وزن دارند و در اندازه ۲۲ میلیمتر تولید می‌شوند. باید توجه داشت عیار، اندازه و وزن سکه پهلوی نیز همین قدر بود و تنها تصویر روی آن با سکه‌های بهار آزادی متفاوت است. وزن نیم سکه هم ۴.۰۶ گرم است و در اندازه ۱۹ میلیمتری به بازار عرضه می‌شود و وزن و ابعاد ربع سکه نیز به ترتیب ۲.۰۳ گرم و ۱۴ میلیمتر است.

از سال ۱۳۹۰ و با افزایش چشمگیر قیمت طلا در بازار ایران، ضرب و خرید و فروش سکه‌های یک گرمی آغاز شد. وزن این سکه‌ها که از سوی بانک مرکزی ضرب می‌شود و با عنوان سکه یک گرمی بهار آزادی عرضه می‌شود ۱.۰۱ گرم است و قطر آن ۱۳.۳ میلیمتر و عیار آن نیز مانند سکه‌های تمام بهار آزادی است. بر یک سوی آن تصویر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و در سوی دیگر آن نام حضرت علی درج شده است.

سکه‌های پارسیان یک گرمی نیز در بازار عرضه می‌شوند. وزن این سکه‌های از ۰.۲ گرم آغاز و در وزن‌های بیشتری نیز ضرب می‌شوند. مهم‌ترین تفاوت این سکه با سکه‌های بانک مرکزی در عیار آنهاست چرا که عیار سکه یک گرمی ۱۸ است. این سکه‌ها اکنون به شکل شش ضلعی ضرب می‌شود تا با سکه‌های بهار آزادی اشتباه گرفته نشود.

سکه‌های پاسارگاد هم در وزن و عیاری مشابه با سکه‌های پارسیان ضرب می‌شوند با این تفاوت که بر سکه‌های تصاویری از مشاهیر ایران وجود دارد و به این اعتبار سکه‌های پاسارگاد سکه محسوب نمی‌شوند و نوعی پلاک طلا هستند.

 

 

 

این خبر برای شما مفید بود؟
بر اساس رای ۸ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید: